Close
CASA PINET: PARADÍS GASTRONÒMIC I COMUNISTA

CASA PINET: PARADÍS GASTRONÒMIC I COMUNISTA

Per fi, després d’uns mesos intentant anar a menjar a aquest restaurant, que s’encontra en Tàrbena (a prop de Benidorm), avui ho he aconseguit. I no solament m’ha deixat un agradable sabor al paladar, també ha segut una experiència inusual i extraordinària.

Després de pegar voltes i més voltes i travessar Callosa d’en Sarrià, La Nucia i demés poblacions, arribem a Tàrbena, en un racó perdut a dalt de les muntanyes, des d’on es veu Benidorm. Una població menuda i tranquila, on avui estaven cel.lebrant la setmana de la música.

Peguem una volta pel poble, i finalment divisem la bandera republicana. Ja hem arrivat! Entrem en la Casa Pinet i ja podem contemplar el paradís comunista. Escoltem a Pep Gimeno "Botifarra" (com no) de fons, i el local pràcticament al complet. Tenim molta sort, solament queda una taula per a dues persones. Des del primer moment, la familia Pinet ens tracta pràcticament com si forem amics de tota la vida!

Seiem en la taula, on possiblement ho haja fet Ovidi Montllor, Vicent Andrés Estellés, Joan Fuster, Lluís el Sifoner, Santiago Carrillo…una sèrie de personalitats que han degustat els plats del senyor Pinet, i al poc de temps comença a sonar La Internacional, Quilapayun, Emili Somenyo… Un somni? No! Estem desperts.

Parets repletes de records, on el socialisme, el comunisme i el nacionalisme es barregen amb els utensilis agrícoles del País Valencià, i amb tota mena d’aparells. Parets repletes d’història, on es pot veure el comunicat de la mort de Miquel Grau i tota mena de notícies relacionades amb la nostra lluita. Parets que si pogueren parlar…

I per a dinar, a elegir: Peix al forn, Arròs amb fesols, Putxero, les típiques sobrassades i botifarres, fideuà, conill amb tomata, porquet al forn… Menjar de la Terra, i a un preu popular. I això que el restaurant compta amb nombrosos reconeixements: L’estel d’or a la gastronomia, el plat d’or de la gastronomia espanyola, "Britannia" European Award…

Finalment unes misteles, unes cassalles i un moment agradable amb la família Pinet, que ens conten històries i més històries. Ens conten els moments divertits amb l’Ovidi, el Joan Fuster… Per Casa Pinet han passat els personatges més rellevants de la nostra història i això es nota en l’ambient. I més tenint en compte que el senyor Jeroni Pinet (ja major el home) és net d’un bandoler que furtava als rics per a donar als pobres (si no he llegit mal, que la mistela…)… Un somni? No, continuem estan desperts.

En Tàrbena, en Casa Pinet, al servei del poble. No dubteu en anar si voleu menjar bé i estar a gust. Tornareu.

Si voleu reservar: 96 588 42 29.

2 thoughts on “CASA PINET: PARADÍS GASTRONÒMIC I COMUNISTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *