Close
CINEMA EN VALENCIÀ: LLACH, LA REVOLTA PERMANENT

CINEMA EN VALENCIÀ: LLACH, LA REVOLTA PERMANENT

A falta de difusió del cinema en valencià, des d’aquest bloc i amb l’ajuda de ruccatalà i programes com l’amule, intentarem viure plenament en la nostra llengua.

Avui un documental que posa la carn de gallina (o millor dit, de gallineta) sobre l’assassinat de cinc obrers aquell 3 de març de 1976. a Vitòria-Gasteiz. El film repassa tots els fets i l’història de Lluís Llach i de la cançó Campanades a Mort, composada per Llach pocs minuts després de rebre la notícia.

El 31 de Març de 1976, la lluita obrera a Vitòria està organitzada i fa front a la repressió de la patronal. Es defensa el lloc de treball juntament amb la democràcia i la llibertat. El 3 de març, després de 54 dies de vaga, Vitòria està repleta d’obrers, estudiants, professors…Tots units es dirigeixen al centre de la ciutat. La policia reprimeix amb contundència i la població respon i es defensa. Les barricades incomuniquen la ciutat, i tot el món marxa cap a l’església de San Francesc, on hi ha milers de persones.

La policia ordena desallotjar l’església i comença a disparar pots de fum al seu interior. Es provoca el pànic i la gent va eixint mentre les forces de l’estat els disparen. Pedro María Martinez, Francisco Aznar, Romualdo Barroso, José Luis Castillo i Bienvenido Perea moren a conseqüència de les greus ferides.

Avui, el co?lectiu de familiars de les víctimes del 3 de març està a l’espera de comparèixer davant del Tribunal Internacional de l’ONU, després de quedar tancats tots els camins amb la justícia espanyola.

HERRIAK EZ DU BARKATUKO! (EL POBLE NO OBLIDARÀ!)

Descarrega-la amb l’amule ací. (O copia l’enllaç a l’amule)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *