Close
METAL: A HEADBANGER'S JOURNEY (VIATGE D'UN METALER)

METAL: A HEADBANGER'S JOURNEY (VIATGE D'UN METALER)

Aquest documental del 2005 ens transporta als primers anys del metall, on Led Zeppelin, Deep Purple i Black Sabbath (especialment els últims) comencen a forjar els riffs del que després s’anomenaria Heavy Metal, incloent l’interval diabòlic del tritó, anomenat "diabulus in musica" durant l’edat mitjana, on es creia que es refugiava satanàs.

Un viatge complex on s’intenta solucionar la pregunta: Per què el metall sempre ha segut estereotipat, rebutjat i condemnat?, i on s’entrevista a una sèrie de personatges històrics, com Bruce Dickinson (Iron Maiden), Toni Iommi (Black Sabbath), Ronnie James Dio, Doro Pesch, i un llarg etcètera.

El documental també parla de la controvèrsia de grups com Wasp, Twisted Sister, Motley Crue, Cannibal Corpse, etc, i els seus problemes amb associacions censuradores dels Estats Units (una d’elles comandada per Gore, la dona d’aquest senyor que fa documentals), i els problemes amb cançons com "Suicide Solution" d’ Ozzy Ousborne, que, segons ells, va ocasionar el suïcidi d’un adolescent. Meravellosa intervenció del cantant de Twisted Sister, Dee Snider, quan es presenta a l’acusació de l’associació de la senyora Gore, i els explica el significat de les seues lletres, on resumint, li diu al senyor Gore (que també està present), que cadascú elabora el significat de les cançons, i si algú pensa que es parla de sadomasoquisme,eixa persona té una ment molt malalta.

Coses molt curioses, com la de Dio, que ens explica el significat de les banyes, un dels símbols del Heavy Metal per exel.lència, i que li va ensenyar la seva avia quan era menut. És un símbol per allunyar el mal d’ull (malocchio) o per a tirar-li’l a algú.

També indaga en els grups satànics de veritat (ja que com veureu, grups com Slayer es confessen catòlics, i ho fan per pura estètica), que no es altra que l’escena Black Metal de Noruega, i la història que va commocionar a Europa a principis dels anys noranta, amb la crema d’Esglésies per part del grup Mayhem, i l’assassinat entre membres del mateix grup. Inquietant entrevista també amb el cantant del grup Gorgoroth, on es confessa defensor de la crema d’Esglésies. Grups com aquests son una petita excepció dins del món del rock, on la llibertat predomina en contra dels extremismes més feixistes.

"Si el metall no et provoca aquesta devastadora sensació de poder, i no
fa que se t’estarrufin els cabells del clatell, potser mai no ho
comprenguis. I saps que? Això està bé .Per que, jutjant pels 40.000
metalers que m’envolten, estem bastant bé sense tu". Amb aquesta frase, vos deixe el principi del documental, amb subtítols en castellà. Per a veure’l tot, aneu a aquesta web, i feu clic a "Play All".També encontrareu traduccions de moltes cançons rock.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − seventeen =